Λειτουργική και Επανορθωτική Χειρουργική Ρινός

Από τα πλέον σύγχρονα Τμήματα που καλύπτει όλο το φάσμα των επεμβάσεων της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Το Τμήμα

Στο Τμήμα αντιμετωπίζονται περιστατικά όπου το σχήμα της μύτης και οι δυσμορφίες του δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα.

Λειτουργική & Επανορθωτική Χειρουργική Ρινός

  • Ανεπάρκεια ρινικών βαλβίδων
    Η ανεπάρκεια των πλαγίων ρινικών τοιχωμάτων (ρινικών βαλβίδων) διαπιστώνεται όταν αυτά υποχωρούν κατά την εισπνοή. Έρευνες δείχνουν ότι παρατηρείται σε ποσοστό > 50% στους ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα ρινικής αναπνοής, ροχαλητού και συνδρόμου άπνοιας.  Η θεραπεία της ανεπάρκειας στην περιοχή αυτή είναι χειρουργική και περιλαμβάνει μια πληθώρα τεχνικών και χρήση μοσχευμάτων που σχεδιάζονται ατομικά ανά περίπτωση.
  • Λοξή αποκλίνουσα μύτη
    Αποτελεί όχι μόνο αισθητικό αλλά και λειτουργικό πρόβλημα. Οι λοξές μύτες προέρχονται συχνά από κάποιο τραυματισμό και κλείνουν μέσα τους ένα επίσης πολύ λοξό διάφραγμα. Για την αποκατάσταση χρειάζεται συνήθως ανοικτή χειρουργική προσπέλαση ώστε να έχουμε πλήρη ευθειασμό στη λοξή μύτη.
  • Πτωτική κορυφή
    Η πτωτική κορυφή αποτελεί ένα πρόβλημα εκ γενετής, μετατραυματικό αλλά και πολύ συχνά ιατρογενές από προηγούμενη επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα. Η μύτη όταν έχει σημαντική κλίση προς τα κάτω δεν αναπνέει σωστά.  Η πρόοδος της ηλικίας και η γήρανση των ιστών προκαλούν επιπλέον πτώση της μύτης και ειδικά της κορυφής.  Η αποκατάσταση απαιτεί αρκετά μεγάλα τμήματα χόνδρου στο πρόσθιο τμήμα τα οποία θα ληφθούν από άλλη θέση του ρινικού διαφράγματος.
    Εάν δεν υπάρχει ικανό  μόσχευμα διαφράγματος θα ληφθούν ωτικά ή πλευρικά μοσχεύματα. Τα μοσχεύματα αυτά τοποθετούνται ως προέκταση στο υπάρχον διάφραγμα και τότε μόνο αποκαθίσταται  η πτώση και η κακή κλίση της μύτης.
  • Επανορθωτική Ρινοπλαστική – Επανορθωτική  Ρινικού Διαφράγματος
    Η φιλοσοφία και οι τεχνικές της επανορθωτικής ρινοχειρουργικής έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και οδηγούν σε άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα, μια τέλεια φυσική μύτη που δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν της.
    Η τεχνική λεπτών συρραφών για τη σύνδεση των μοσχευμάτων, τα ίδια τα μοσχεύματα που λειτουργούν υποστηρικτικά και με απόλυτη αισθητική διάπλαση και δεν μπαίνουν πια ως  «μπαλώματα», έχουν ανεβάσει πολύ τα αισθητικά αποτελέσματα της αποκατάστασης.  Έτσι, ο εξειδικευμένος χειρουργός μπορεί με ασφάλεια  να λύσει τα μετατραυματικά, ιατρογενή ή ογκολογικά προβλήματα, τις μικρές ή μεγάλες δυσμορφίες στη μύτη, μπορεί να υποσχεθεί περισσότερα και να δώσει αισιοδοξία σε ασθενείς που έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις χωρίς στόχο. Παρ’ ότι οι επεμβάσεις επανορθωτικής χειρουργικής ρινός είναι λεπτές και χρονοβόρες,  είναι τελείως ανώδυνες και γίνονται με βραχεία νοσηλεία του ασθενούς.