Ορθοπεδικό Τμήμα Ενηλίκων (Β’)

Εφαρμόζουμε σύγχρονες και κλασικές μεθόδους θεραπείας στο πεδίο της ορθοπαιδικής.

To Τμήμα

Το Β’ Ορθοπαιδικό Τμήμα  του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, με απόλυτο σεβασμό στον ασθενή, εφαρμόζει στα πεδία που δραστηριοποιείται, σύγχρονες και κλασικές μεθόδους θεραπείας. Στη σημερινή εποχή, έχει υπάρξει εντυπωσιακή πρόοδος της βιοτεχνολογίας. Νέες μέθοδοι θεραπειών, καινούργια υλικά, μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές κατακλύζουν τον ιατρικό κόσμο.

Ωστόσο, τα καλύτερα αποτελέσματα των νέων μεθόδων έρχονται, όταν υπάρχει σωστή ενημέρωση των ασθενών για το τι προσφέρουν και γίνεται και η κατάλληλη επιλογή των ασθενών για την εφαρμογή τους.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Επανορθωτική χειρουργική: Αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων των αρθρώσεων (οστεοαρθρίτιδα) με ιδιαίτερη έμφαση στο γόνατο και στο ισχίο, όπου εφαρμόζονται στους ασθενείς, που επιλέγονται με βάση τα διεθνή κριτήρια,   μέθοδοι, που επιτρέπουν τη γρηγορότερη ανάρρωση του πάσχοντα. Όπως π.χ. η μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική του γόνατος.

Αθλητικές κακώσεις: Κακώσεις που αφορούν συνδεσμικές (χιαστοί), μηνισκικές ή οστεοχόνδρινες βλάβες του γόνατος, κακώσεις της επιγονατίδας, κακώσεις των τενόντων του ώμου, αστάθεια του ώμου κ.λ.π αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά ή με mini-open τεχνικές.

Τραυματολογία: Αντιμετώπιση των καταγμάτων και των κακώσεων γενικότερα με σύγχρονες μεθόδους και νεότερης τεχνολογίας υλικά.

Παθήσεις άκρου ποδός-άκρας χειρός: Μετατραυματικές βλάβες ή πολύ συχνά προβλήματα των άκρων όπως κότσια, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδες άκρας χειρός κ.λ.π

Οστεοπόρωση: Πεδίο δύσκολο στην αντιμετώπισή του με πολλές δυσμενείς συνέπειες για την ασθενή (κατάγματα, παραμορφώσεις ΣΣ), που δυστυχώς δεν δίνεται η πρέπουσα βαρύτητα.

Ορθοπαιδική Ογκολογία: Ιδιαίτερο πεδίο της Ορθοπαιδικής, που χρήζει ιδιαίτερης και πολύ προσεκτικής αντιμετώπισης των ασθενών. Όγκοι οστικοί και μαλακών μορίων, που είναι πολύ συχνότεροι απ’ ότι πιστεύεται γενικότερα. Η αντιμετώπιση μεταστατικών όγκων στα οστά σε συνεργασία με τους Παθολόγους-Ογκολόγους και τους Ακτινοθεραπευτές.