Μαστός – Β’ Κλινική

Η B' Κλινική Μαστού, προσφέρει στη γυναίκα σήμερα πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του Μαστού.

Η Κλινική

Με τον καρκίνο του μαστού να επηρεάζει μία στις εννέα γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους, η ευαισθητοποίηση και η απόκτηση γνώσης μεταξύ των γυναικών είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο προληπτικός –προ-συμπτωματικός- έλεγχος, η έγκαιρη  διάγνωση και η πρόσβαση στις πιο σύγχρονες θεραπείες σήμερα αποτελούν δικαίωμα κάθε γυναίκας και στόχο των Eξειδικευμένων Κέντρων αντιμετώπισης του Καρκίνου του Μαστού.

Η B’ Κλινική Μαστού, προσφέρει στη γυναίκα σήμερα πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του Μαστού. Ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός απεικόνισης του μαστού στα χέρια εξειδικευμένων ακτινοδιαγνωστών μαστού επιτρέπει την ολοκληρωμένη απεικονιστική διερεύνηση και έγκαιρη διάγνωση.

Μέθοδοι μικρο-επεμβατικής προ-εγχειρητικής διάγνωσης μας επιτρέπουν το σχεδιασμό της καλύτερης χειρουργικής προσέγγισης καθώς και την αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης, όπου αυτό είναι εφικτό.

Η εφαρμογή σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών καθώς και ενσωμάτωση τεχνικών πλαστικής χειρουργικής μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε το καλύτερο ογκολογικό και αισθητικό αποτέλεσμα.  Τεχνικές άμεσης αποκατάστασης μαστού μας επιτρέπουν να μπορούμε να προσφέρουμε προφυλακτικές μαστεκτομές σε γυναίκες με κληρονομούμενες μεταλλάξεις.

Πρόσβαση σε κλινικούς γενετιστές, σε εξειδικευμένους ψυχολόγους και νοσηλευτές ολοκληρώνουν την στελέχωση της Κλινικής.

Είναι πλέον σαφές σήμερα ότι γυναίκες με καρκίνο μαστού που αντιμετωπίζονται σε ειδικευμένα Κέντρα Μαστού από Διεπιστημονική Ομάδα έχουν καλύτερη επιβίωση.

Η Β’ Κλινική Μαστού, συνεργάζεται με  διεπιστημονική ομάδα Χειρουργών, Ογκολόγων-Παθολόγων, Παθολογοανατόμων, Ακτινοθεραπευτών – Ογκολόγων και Πλαστικών Χειρουργών με στόχο να προτείνει την πλέον ενδεδειγμένη σε κάθε περίπτωση θεραπευτική αντιμετώπιση γυναικών με καρκίνο μαστού.

Σκοπός μας είναι η φροντίδα της γυναίκας σήμερα, το δικαίωμά της σε έγκαιρη και σωστή διάγνωση,στην πρόσβασή της σε μια ομάδα επιστημόνων που με τεχνογνωσία και συνέπεια θα την βοηθήσουν από την διάγνωση μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας της και την επιστροφή της στους ρόλους της μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

Βίντεο Συνεδρίων της Β’ Κλινικής Μαστού