Επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Σημαντική επένδυση πραγματοποίησε πρόσφατα ο ΄Ομιλος ΜΗΤΕΡΑ – ΛΗΤΩ για τον εξοπλισμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με τους τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακούς μαστογράφους.

Ο Όμιλος ΜΗΤΕΡΑ – ΛΗΤΩ αποτελεί πλέον, από τις 20 Δεκεμβρίου του 2006, το μεγαλύτερο Όμιλο μαιευτικών και γυναικολογικών υπηρεσιών, με ετήσιους τοκετούς άνω των 16.000, αριθμός που αντιπροσωπεύει άνω του 50% της μαιευτικής δραστηριότητας στην Αττική. Οι Διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων έκτοτε, προχωρούν συντεταγμένα, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή τους και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο Νοσοκομεία εξοπλίζονται με ό,τι νεότερο έχει να παρουσιάσει η ιατρική τεχνολογία σε θέματα πρόληψης, διάγνωσης και επέμβασης.

O ψηφιακός μαστογράφος Senograph Essential του Οίκου General Electric, με τον οποίο εξοπλίστηκαν και τα 2 Νοσοκομεία, επελέγη με γνώμονα τα παρακάτω πλεονεκτήματα, έναντι της συμβατικής αναλογικής τεχνολογίας, για την εξεταζόμενη και τον ιατρό:

  • Μειώνει τη δόση της ακτινοβολίας στην εξεταζόμενη κατά 40% τουλάχιστον, σε σύγκριση με την αναλογική μαστογραφία.
  • Λόγω της ψηφιακής μορφής των δεδομένων και της δυνατότητας επεξεργασίας τους, εξαλείφεται η ανάγκη επανάληψης της μαστογραφίας.
  • Μειώνει το χρόνο εξέτασης και παρέχει άμεση ανασκόπηση των εικόνων στο διαγνώστη, Ακτινολόγο Ιατρό.
  • Αυξάνει τη διαγνωστική ακρίβεια της εξέτασης.
  • Προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης της εξέτασης ηλεκτρονικά για μελλοντική σύγκριση.
  • Προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής ψηφιακού ηλεκτρονικού αντίγραφου όταν επιθυμείται δεύτερη εκτίμηση της διάγνωσης.
  • Προσφέρει τη δυνατότητα νέων κλινικών εφαρμογών όπως Dual Energy Mammography, Tomosynthesis, Contrast Media Mammography.

Η συγκεκριμένη επένδυση ολοκληρώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες των άρτια οργανωμένων Κέντρων Μαστού των δύο Νοσηλευτηρίων, τα οποία προχωρούν σε κοινή Ημερίδα με θέμα “Η σημασία της μαστογραφίας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού“. 

Κάντε την Πρόληψη Στάση Ζωής…

Για μία ακόμη φορά
 το κεντρικό αυτό μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης που διεξήχθη στις 8 Μαρτίου 2007, Ημέρα της Γυναίκας, από τα Νοσοκομεία ΜΗΤΕΡΑ, ΥΓΕΙΑ, ΛΗΤΩ (όπου παρελήφθησαν 1.600 δωρεάν μαστογραφίες και Pap Test από τον Δήμαρχο Αθηναίων για Δημότισσες της Αθήνας) θα αποτελέσει το μήνυμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2006, στις 12:30 μμ., στο Αμφιθέατρο «Νικόλαος Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ.

Συγκεκριμένα, εκτενής αναφορά θα γίνει στην αξία της πρόληψης και τη δυνατότητα διάγνωσης των παθήσεων του μαστού μέσα από τη μαστογραφία, καθώς και στο πως η εισαγωγή εξελιγμένων τεχνολογιών μαστογραφίας από τα Νοσοκομεία ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο Δημόσιο Τομέα, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο τομέα της πρόληψης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υπεύθυνη Αναλογικής Μαστογραφίας του Κέντρου Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, Δρ. Ασημίνα Χόνδρου θα μιλήσει για τον αναλογικό μαστογράφο, η Υπεύθυνη Ψηφιακής Μαστογραφίας του Κέντρου Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ, Δρ. Γεωργία Καρβούνη θα αναφερθεί στις διαγνωστικές δυνατότητες που προσφέρει η στερεοτακτική βιοψία μαστού και ο Δ/ντης του Ακτινολογικού Τμήματος του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, κ. Πέτρος Μαλακάσης θα αναφερθεί στα πρόσθετα οφέλη και δυνατότητες της ψηφιακής μαστογραφίας. Την οπτική του κλινικού ιατρού θα εκθέσει η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Χειρουργός Μαστού κα. Τσιώνου Χριστίνα.

Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης του ψηφιακού μαστογράφου του ΜΗΤΕΡΑ στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Δ/νση Επικοινωνίας ΜΗΤΕΡΑ Α.Ε
Τηλ.: 210 6869646 – 653
Email: info@mitera.gr